Caroline Hindmo inspirerar i Kalle Anka & Co BMX-special

Kalle Anka & C:o nummer 18 är ett BMX-specialnummer som finns i butikerna från den 2:a maj 2017. Serietidningen innehåller bl.a en serie som handlar om BMX Racing där Caroline Hindmo har varit inspiration till tjejen som i serien utmanar Kalle Anka på ett race. Caroline intervjuas även i tidningen och ger lite tips och råd. Anledningen till att Egmont Publishing AB (som ger ut Kalle Ankan & Co) valde att lyfta BMX-sporten är för att actionsport är populärt bland Kalles läsare och att det är en väldigt visuell och rolig sport att ha med i en serie.

BMXtjejer i Sverige ställde några frågor kring detta specialnummer till Anna Bergström som är redaktionell projektledare för Kalle Anka & C:o.

# Kul att ni lyfter en förebild som Caroline Hindmo, hur kom ni i kontakt med henne?

En kollega till mig tipsade om en av sina frilansande fotografer som har bra koll på actionsporter (Mattias Ankrah) och han i sin tur tipsade oss om att vi borde prata med Caroline Hindmo eftersom hon är Sveriges bästa BMX-cyklist.

# Hur lång planering och arbetstid lägger ni ner på denna typ av teman till Kalle Anka & Co?

Det är en ganska lång process som kan ta upp till ett år ibland. Varje år tar vi fram en tema-plan där vi försöker lyfta ämnen som är intressanta och aktuella för våra läsare, tidigare har vi bland annat jobbat med naturvetenskap, läslust och programmering. Vi på Kalle Anka & C:o har höga ambitioner med vår tidning. Även om läsningen i första hand ska roa och ge skön avkoppling, så vill vi också främja lärande och läslust genom ett bra språk och ett lärorikt innehåll.

# Är detta BMX-tema endast i svenska upplagan eller kommer fler länder kunna läsa om BMX Racing i Kalle Anka & Co?

Vi gör Kalle Anka-tidningen i samarbete med de norska och danska Kalle-redaktionerna så serien kommer även att gå i Norge och Danmark.

# Vilka andra actionsporter kommer Kalle testa i framtiden?

Just nu finns det inte några ytterligare planer på just actionsporter, men man vet aldrig vad som händer i Ankeborg i framtiden! Actionsporter är kul eftersom man kan göra mycket visuella, häftiga serier av det.

 

Givetvis ville BMXtjejer i Sverige höra hur huvudpersonen Caroline Hindmo känner kring uppmärksamheten.

Hur känns det när en klassisk serietidning som Kalle Anka & Co gör en serie om en BMX-tjej där du är förebilden?

Det känns självklart väldigt roligt. Framför allt eftersom att det är just BMX-racing som serien handlar om. BMX-sporten i Sverige behöver uppmärksamheten och detta forumet är ju väldigt bra för att locka ut barn (och vuxna) till BMX-banorna.

 

 

Läste du själv Kalle Anka när du var liten?

Absolut! Vem gjorde inte det? Kalle Anka är en klassiker.

Har du någon hälsning till alla nya tjejer och killar som just har börjat eller funderar på att testa BMX Racing?

Till alla tjejer: Detta är inte en sport endast för killar, som så många tror. Vi behöver fler BMX-tjejer i Sverige.

Till alla: Ta er ut till en BMX-bana och provcykla. Ni kommer inte att ångra er!

 

Egmont Publishing har valt att sponsra BMXtjejer i Sverige med ett stort antal gratisnummer av detta BMX-specialnummer. Vi hoppas kunna distribuera ut dessa gratisnummer till klubbarnas prova-på verksamhet för att lyfta sporten och tjejerna som vill prova BMX Racing. Ett stort tack till Anna Bergström på Egmont Publishing AB och till Caroline Hindmo som är och alltid kommer vara en förebild för BMXtjejer i hela landet.

 

%d bloggare gillar detta: